top of page

Ресурси

 

Представяме ви материали, разработени от експерти на сдружението в рамките на проекти или като собствена дейност на „Младежки алианс-Варна”. Материалите можете да поръчате, като ни напишете заявка във формата за контакт. Заплащането се извършва предварително, по банков път или чрез наложен платеж. Разходите за куриер са за сметка на заявителя.

Комуникационен албум „Шанс да общувам, шанс да бъда разбран"

Изданието представлява алтернативна визуална система за подобряване функционалната независимост на лица с тежки комуникативни нарушения при афазия, дизартрия, речева апраксия, ларингектомия и др.

Над 500 цветни стикери от ежедневни дейности и предмети подкрепени с техните писмени названия са систематизирани в отделни секции – личност, семейство, хранене, облекло, чувства и др. с цел улесняване на потребителите и ускоряване на комуникацията им. Малък и удобен за ежедневна употреба, албумът позволява да бъде персонализиран, чрез прибавяне на нови стикери съобразно индивидуалните потребности на клиента.

Изданието може да представлява интерес и за лекуващи и обгрижващи лицата с речеви и езикови нарушения.


Цена: 40.00 лв.

Помощни карти "Логически връзки"

40 броя карти, които отразяват значими теми от живота и обкръжението на всеки човек и различни, свързани с тях понятия.  Картите са предназначени за групова и индивидуална работа с деца и възрастни, в помощ на педагози, психолози, логопеди, при чуждоезиково обучение.  Всяка една от тях съдържа едно централно понятие  и свързани с него логично свързани действия, определения, съставни елементи  и др.

 

Цена: 10.00 лв.

Помагало „Кажи го правилно”

„Кажи го правилно”
Помагалото може да се прилага за образуване на изречения по предварително зададена схема. 
Съставено е от схематични изображения, разделени в 4 групи (за подлог, сказуемо, допълнения).


Цена: 7.00 лв.

„Да поговорим и четем”- сборник материали в помощ на възстановяването на речта при говорни нарушения

„Да поговорим и четем” – сборник материали в помощ на възстановяването на речта при възрастни с говорни нарушения.

 Сборникът е насочен към възстановяване чрез специализирани упражнения и четива на речевите нарушения, възникнали при мозъчна увреда. Предложените автоматизирани редове са подходящи за употреба при тежки състояния на афазии и дизартрии за деблокиране на речевите стереотипи в началото на заболяването.

 

Цена: 5.00 лв.

„Носията на моя етнос” Сборник материали за представяне носиите на етносите във варненска област

Сборникът е предназначен за широк кръг от читатели. Описани подробно и нарисувани са носиите на основните етноси във варненския край- българи, турци, роми, евреи, руснаци, гагаузи, украинци, арменци.

 

Цена: 4.00 лв.

bottom of page